Hoe maak je een goede foto voor jouw portret?

Waar moet je op letten bij het aanleveren van een foto voor jouw unieke Hotdogue portret? We hebben een aantal tips voor je om een zo goed mogelijke foto bij ons aan te leveren, zodat jouw portret gegarandeerd een succes wordt! 

1. Zorg ervoor dat je huisdier of de persoon die je in het portret terug wil zien volledig op beeld is. Houd er bij huisdieren dus rekening mee dat bijvoorbeeld ook de oren goed in beeld zijn. 

2. Het Hotdogue portret wordt het mooiste als je de foto van jouw onderwerp maakt op ooghoogte. Hierdoor blijven de verhoudingen het mooiste en levert het altijd een mooi resultaat op. 

3. Zorg ervoor dat jouw onderwerp niet recht in de camera kijkt. Zoals je op onze website ziet, zijn veel kostuums een beetje van de zijkant. Hierdoor is het dus het mooiste als jouw onderwerp ook niet recht in de camera kijkt maar een beetje naar de zijkant. 

4. Mooi licht is essentieel voor het maken van een goede foto. Zorg ervoor dat er geen verschil is in schaduw en licht in de foto. Het resultaat wordt namelijk niet zo mooi als er over de helft van het gezicht een schaduw valt. Zorg ervoor dat jouw onderwerp of helemaal in de zon staan of helemaal in de schaduw. 

5. Zorg ervoor dat je in de buurt staat van jouw onderwerp. Hoe duidelijker en beter het gezicht en de schouders van het onderwerp in beeld zijn, hoe beter het eindresultaat wordt. Zoom niet zomaar in, maar loop in plaats daarvan dichter naar je onderwerp toe. 

6. Wat is er nou leuker dan een portret van jouw huisdier of geliefde die met een lach op de foto staat? Zorg er daarom voor dat jouw onderwerp goedgezind is en lekker vrolijk voor de camera verschijnt. Dan heb je gegarandeerd een top resultaat! 

Wil je meer informatie over het aanleveren van een goede foto? Stel ons gerust al je vragen via onze website chat. We helpen je graag aan jouw unieke portret. Het is immers het leukste cadeau om te geven en om te krijgen! 

Hoe maak je een goede foto voor jouw portret?
Terug naar blog